www.bagerielever.blogg.se

Två jobbintervjuer på en vecka!
Hej på er!
 
Tänkte berätta lite mer om min vecka och de två intervjuer jag varit på under denna vecka, i mitt första lite personligare inlägg. Vi hade nämligen tänkt så med bloggen, att vi försöker skriva åtminstone tre inlägg per vecka, ett gemensamt om vad vi gör i skolan under bageridagarna och sen skriver två av oss personliga inlägg varje vecka också. Denna veckan kommer ni att få läsa inlägg skrivna utav mig och Engla, och nästa vecka av Sara och Annie.
 
Denna vecka har jag alltså varit på två jobbintervjuer, på två olika restauranger inne i stan. I onsdags var jag och pratade med en man på första restaurangen i ca 30minuter. Det var en trevlig intervju, om än lite stel. Större delen av tiden så satt jag mest och lyssnade och höll med om det mesta han sa när han berättade. Jag tycker att det var en ganska så svår intervju. Mitt mål med en intervju är att ge ett gott intryck, men samtidigt försöka få min personlighet att lysa igenom så mycket som möjligt, men det är inte så lätt när man knappt får en syl i vädret. I alla fall, så sa de att dem skulle ringa upp om det blev aktuellt eftersom de tyckte att det var lite tidigt att börja planera med sommarjobbare redan. Men jag fick känslan av att jag inte kommer att bli erbjuden jobb där, det kändes inte rätt helt enkelt.
 
I går var jag på en annan restaurang där allting kändes helt annorlunda. Jag klickade verkligen med chefen som intervjuade mig och vi hade en kort, men väldigt trevlig intervju. Den flöt på mycket mer naturligt än den första. Jag blev också informerad om arbetstider, lön, förmåner osv vilket jag inte alls blev på det första stället och allting kändes i allmänhet mycket bättre. Och gissa vad? Jag är välkommen på provjobb nästa fredag!
 
Jag hoppas verkligen mer på det här stället än det första, för det kändes mycket bättre där. Dessutom är det en restaurang som har servering, vilket inte den första har. Min arbetsuppgift där hade varit att stå i kassan och lägga upp mat, medan den här restaurangen har bordsservering, vilket gör att jag får göra det jag trivs som bäst med - servera!
Utöver det så var det också väldigt bra villkor, lön enligt kollektivavtal (vilket innebär ca 80kr/h +ob), gratis mat efter varje arbetspass och gratis dryck under arbetstid. Sedan har detta stället även serveringstillstånd, vilket såklart innebär lite mer ansvar, men jag tror och hoppas att det kommer fungera utmärkt. Om inte, så finns det ju alltid fler ställen att söka på..
/HanTu