www.bagerielever.blogg.se

Hembakade mazariner + recept
Hej!
 
Efter vårt inlägg om mazariner och semlor, var det ju några som efterfrågade receptet på mazarinerna. Eftersom receptet vi använde i skolan var väldigt stort så prövade jag att baka mazariner hemma i helgen med, så nu har jag ett lite lagom stort recept att dela med mig av till er :)
 
Ingredienser:
Mördegen:
3dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 st ägg
 
Fyllningen:
50 g smör
150 g mandelmassa
2 st ägg
3 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
 
Glasyr:
Florsocker
Vatten
 
Jag började med att arbeta ihop alla ingredienser i mördegen till en smidig, lättarbetad deg. Därefter kavlade jag ut den, och skar den i lagom stora bitar som jag fodrade formarna med.
Som det syns på bilden till höger, så var degen inte hel samarbetsvillig, så det blev lite sprickor i botten, men dessa var lätt att släta över. Efter att jag lagt degen över formen tog jag en sax och klippte bort överflödig deg för att få en fin och jämn kant.
 
Därefter rörde jag ihop fyllningen, jag började med att arbeta ihop smöret och mandelmassan och tillsatte sedan äggen, ett i taget och arbetade in dem i degen. Till sist tillsatte jag mjöletoch bakpulvret. Därefter hällde jag över massan i en sprits och fyllde mazarinerna med den.
 
Jag fyllde mina mazariner lite för mycket, vilket märktes tydligt då jag bakat av dem, eftersom fyllningen steg över kanten och bildade en lite kulle i de flesta mazarinerna, detta gjorde att det blev svårt att glasera dem. Efter att de kommit ut ur ugnen vände jag dem upp och ner på ett galler, eftersom jag inte har någon skumgummimatta hemma. Mazarinerna fick lite märken av gallret, men det gjorde inte så mycket eftersom de ändå skulle glaseras sedan, vilket skulle dölja märkena från gallret. 
 
Till glasyren blandande jag ihop florsocker och vatten tills jag fått en lagom fast konsistens på glasyren. Jag använde små minislickepottar för att breda på glasyren. Eftersom jag hade fyllt mazarinerna lite för mycket så rann glasyren av åt sidorna, men det blev helt okej ändå.