Denna veckan så har vi bakat mazariner och semlor i skolan.
Vi tänkte dela med oss lite av hur vi gjorde mazarinerna, så här får ni Englas fina instruktion till hur man gör mazariner :)
Först så kavlar man ut mördegen till 3m.m i kavlingsmaskinen och innan man fodrar formarna sprejar man formarna med fett sedan fodra man formarna genom att skära ut en bit lite större än själva formen och sedan lägger man i degen i formarna och trycker ner degen med handen så att den täcker hela formen.Man ska inte lägga degen över alla formarna direkt eftersom då räcker inte degen till. Efter vi hade lagt degen över formarna tog vi bort den degen som hängde över formarna eftersom man ska inte ska använda den.
Efter det spritsade vi formen med mazarinmassa och bakade av dom. Efter att dom är färdigbakade så är det viktigt att lägga dom upp och ner vilket gör så att de inte sjunker ihop. Efter de hade svalnat tog vi ut dom från formarna och glacerade dom. När vi täckte Mazarinerna med glasyr så var det viktigt att glasyren var vid rätt temperatur sa att den var lätthanterlig. Det är också viktigt ta ta så få tag som möjligt med paletten så att det inte skulle bli smulor i glasyren på Mazarinen.
Det jag ska tänka på tills nästa gång är att värma upp glasyren igen när jag har gjort ungefär hälften av Mazarinerna. Eftersom den blev lite för hård och då var det svårt att få ut den på Mazarinerna och det blev lätt smulor då eftersom man fick arbeta mer med den.
När vi skulle fodra mazarinerna fick vi färdig mördeg som tvåorna hade gjort, men annars är det bara att göra en vanlig mördeg. Det är viktigt att mördegen får stå kallt ett tag innan man använder den eftersom den kan bli svår att arbeta annars.
Vi gjorde ett ganska så stort recept när vi gjorde mazarinmassan, men massan i sig består av mandelmassa, ägg och smör som rörs ihop, försiktigt. Man börjar med att röra ihop mandelmassan med smöret, lite i taget och därefter tillsätta äggen, några i taget.
Vi bjuder på lite bilder från bakningen i måndags, Saras semlor och Englas mazariner.