www.bagerielever.blogg.se

Mazariner & semlor
Denna veckan så har vi bakat mazariner och semlor i skolan.
Vi tänkte dela med oss lite av hur vi gjorde mazarinerna, så här får ni Englas fina instruktion till hur man gör mazariner :)
 
Först så kavlar man ut mördegen till 3m.m i kavlingsmaskinen och innan man fodrar formarna sprejar man formarna med fett sedan fodra man formarna genom att skära ut en bit lite större än själva formen och sedan lägger man i degen i formarna och trycker ner degen med handen så att den täcker hela formen.Man ska inte lägga degen över alla formarna direkt eftersom då räcker inte degen till. Efter vi hade lagt degen över formarna tog vi bort den degen som hängde över formarna eftersom man ska inte ska använda den.
Efter det spritsade vi formen med mazarinmassa och bakade av dom. Efter att dom är färdigbakade så är det viktigt att lägga dom upp och ner vilket gör så att de inte sjunker ihop. Efter de hade svalnat tog vi ut dom från formarna och glacerade dom. När vi täckte Mazarinerna med glasyr så var det viktigt att glasyren var vid rätt temperatur sa att den var lätthanterlig. Det är också viktigt ta ta så få tag som möjligt med paletten så att det inte skulle bli smulor i glasyren på Mazarinen.

Det jag ska tänka på tills nästa gång är att värma upp glasyren igen när jag har gjort ungefär hälften av Mazarinerna. Eftersom den blev lite för hård och då var det svårt att få ut den på Mazarinerna och det blev lätt smulor då eftersom man fick arbeta mer med den.

När vi skulle fodra mazarinerna fick vi färdig mördeg som tvåorna hade gjort, men annars är det bara att göra en vanlig mördeg. Det är viktigt att mördegen får stå kallt ett tag innan man använder den eftersom den kan bli svår att arbeta annars.

Vi gjorde ett ganska så stort recept när vi gjorde mazarinmassan, men massan i sig består av mandelmassa, ägg och smör som rörs ihop, försiktigt. Man börjar med att röra ihop mandelmassan med smöret, lite i taget och därefter tillsätta äggen, några i taget.

Vi bjuder på lite bilder från bakningen i måndags, Saras semlor och Englas mazariner.

 

 
 
 
 
#1 - Maya

Men åhhh så gott! Och tack för tipset... nu vet jag varför mina mazariner sjunker :D

Svar: Ja, när vi arbetar i skolan så brukar vi vända mazarinerna upp och ner på en skumgummimatta för att undvika att de sjunker, men det fungerar nog lika bra på ett galler om man inte har någon skumgummimatta :)
4 bagerielever

#2 - Emelie

Men oh så gott! Älskar mazariner! 😍

#3 - Nouw.se/familjennordberg

Men så gott

#4 - Anonym

Nej skumgummi matta har jag inte, så får prova mig fram 😃//Maya

#5 - Anonym

Nej skumgummi matta har jag inte, så får prova mig fram 😃//Maya

#6 - Jenny

Åh mazariner!!

Så gott men jag har aldrig vågat prova baka det. Men det verkar ju inte så svårt när man läser :)

Och va fina semlor!!!

Har du recept på dem? Mina blir aldrig så där stora och fina :(

Svar: Hej!Nu finns det ett nytt inlägg uppe på bloggen, där jag beskriver mer in detalj hur jag gör, och där finns även recept :) Lycka till!
4 bagerielever

#7 - Christer Holm

Vad kan gå fel , två goda saker :)

#8 - Emmanathaliea

Åh vad kul att få baka en massa, det är ju så roligt! Och vad bra det ser ut att det blev 😊 har aldrig bakat varken mazariner eller semlor från grunden, men skulle gärna vilja! Har du recept som en kan få?? 😃😊😊
// nouw.com/emmanathaliea

Svar: Hej! Har publicerat ett inlägg med recept och lite närmare beskrivning på hur man gör nu, lycka till med mazarinbaket! :)
4 bagerielever